Κόσμος

Χάρη στη γαλοπούλα από τον Ομπάμα

Το έθιμο τηρήθηκε και φέτος και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε χάρη σε μια γαλοπούλα που γλύτωσε το… τσουκάλι για το γεύμα της ημέρας των ευχαριστιών.

Ο «Τσιζ» όπως είναι το όνομα του τυχερού πουλιού που πέρασε φέτος το κατώφλι του Λευκού Οίκου συναγωνίστηκε στήθος με στήθος με τον Μακ, την άλλη γαλοπούλα που διεκδίκησε την εύνοια του Προέδρου.

Τελικά επειδή η μονομαχία ήταν χωρίς νικητή και οι δυο γλύτωσαν το μαχαίρι όμως μόνο ο Τσιζ θα γίνει η επίσημη γαλοπούλα της χρονιάς. Το έθιμο έχει ιστορία από το 19ο αιώνα όμως μόλις στα 2012 η χάρη αποδίδεται με βάση την ψήφο του κοινού.  

Η γιορτή

Η οικογένεια Ομπάμα δεν αρκέστηκε όμως στην παραδοσιακή τελετή στο Λευκό Οίκο αλλά γύρισε την Ουάσινγκτον για να προσφέρει τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη για τη μεγάλη αυτή γιορτή. Φυσικά στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής που αποτελεί εδώ και χρόνια προσωπικό στοίχημα της Μισέλ Ομπάμα με τις κόρες της.

Τη γιορτή έφεραν στην ήπειρο οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι ευχαριστώντας το Θεό για την ασφαλή άφιξη τους. Αρχικά η γιορτή έκανε την εμφάνιση της στο 16ο αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά και το 17ο αιώνα σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.

Σχόλια