Κόσμος

Χάκαραν τη Sony Pictures

Χθες το βράδυ, μία όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους της Sony Pictures αφού η πρόσβαση στους υπολογιστές τους είχε διακοπεί.

Σύμφωνα με το Reuters, οι υπολογιστές των εργαζομένων στην εταιρία το μόνο που ανέγραφαν στην οθόνη ήταν μια σειρά από διευθύνσεις URL, μαζί κι ένα απειλητικό μήνυμα απ' την ομάδα χάκερ #GOP.

Η εν λόγω ομάδα φαίνεται να έχει στην κατοχή της σημαντικό αριθμό ευαίσθητων αρχείων της Sony Pictures, τα περισσότερα αρχεία με την προέκταση .zip, απειλώντας να τα δημοσιεύσει αν η εταιρία δεν εκπληρώσει τα αιτήματά της που δεν φαίνεται να είναι ακόμη ξεκάθαρα.

Η εταιρεία προειδοποιεί όλους τους εργαζομένους της να παραμείνουν offline (σε υπολογιστές και φορητές συσκευές) μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Ανώνυμος εκπρόσωπος της Sony επιβεβαίωσε ότι η εικόνα που βλέπουμε έχει εμφανιστεί σε υπολογιστές του τμήματος, ενώ αποδίδουν την παραβίαση σε κενό ασφαλείας ενός και μόνο server.

Εξάλλου, η Google προχώρησε σε αφαίρεση της εφαρμογής Sony Backup Restore (για backup εφαρμογών, ταινιών, μουσικής, γραπτών μηνυμάτων κλπ. σε συσκευές Xperia) από το κατάστημα Google Play, επειδή ξαφνικά εμφανίστηκε ότι διαχειριστής της είναι η ομάδα "HeArT HaCkEr Group". Η εταιρεία προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

    "Η Sony Mobile λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν της την ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων των χρηστών της. Αυτή τη στιγμή ερευνούμε το ζήτημα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος"

Σχόλια