Κόσμος

ΠΟΥ: Με αλματώδη ρυθμό η εξάπλωση του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων από την επιδημαία του Έμπολα στους 5.420 νεκρούς επί συνόλου 15.145 κρουσμάτων σε οκτώ χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος τονίζει ότι ότι η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και σε πολλές περιοχές στη Σιέρα Λεόνε.

Ο απολογισμός αυτός, ως την 16η Νοεμβρίου, σημαίνει ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά 243, και τα κρούσματα κατά 732 από την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο όπως ανάφερε ο ΠΟΥ στην ανακοίνωσή του τα κρούσματα συνεχίζουν να μην αναφέρονται όλα.

Μόνο στη Σιέρα Λεόνε επιβεβαιώθηκαν 533 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ιδίως «στο δυτικό και το βόρειο» τμήμα της χώρας. Εξάλλου ένας Κουβανός ιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε θα μεταφερθεί αεροπορικώς στη Γενεύη για νοσηλεία μέσα στις επόμενες 48 ώρες, ανακοίνωσαν οι ελβετικές υγειονομικές αρχές σήμερα. Ο ιατρός, ο Φέλιξ Μπαές, είναι ο πρώτος Κουβανός που γίνεται γνωστό ότι μολύνεται από τον Έμπολα. Επίσης η επιδημία, σύμφωνα με τον Οργανισμό, εξαπλώνεται στη Γουινέα και στη Λιβερία.

Σχόλια