default-image

Επικό "τρολάρισμα" κατά Γερμανών νεοναζί!

Κόσμος
Επικό "τρολάρισμα" κατά Γερμανών νεοναζί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια οργάνωση που έχει παρελθόν στο "τρολάρισμα" των Γερμανών νεοναζί, ξαναχτύπησε!

Εκμεταλλευτήκε μια πορεία νεοναζιστών στην Γερμανία προς τιμήν του Ρούντολφ Ες, για να ...συγκεντρώσει χρήματα για νεοναζί που θέλουν να εγκαταλείψουν τον ακροδεξιό χώρο και να ενταχθούν στην κοινωνία!

Απλό και αποτελεσματικό το κόλπο της αντιφασιστικής οργάνωσης «Rechts gegen Rechts» και των κατοίκων του Wunsiedel, που είχαν κουραστεί να παρακολουθούν, ανήμποροι να αντιδράσουν, τους νεοναζί να καταφθάνουν, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, και να παρελαύνουν μπροστά στα σπίτια τους για να τιμήσουν στην επέτειο του θανάτου του τον Ρούντολφ Ες, που είχε ταφεί στο τοπικό νεκροταφείο.  

Το Wunsiedel, μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, ήταν χρόνια τώρα σημείο συγκέντρωσης των ακροδεξιών απ' όλη την Ευρώπη που ήθελαν να προσκυνήσουν στον τάφο του Ρούντολφ Ες. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν πάλι και πάλι και προσπάθησαν μάταια να αποσπάσουν δικαστική απόφαση που να απαγορεύει αυτές τις συγκεντρώσεις. Μέχρι που έκαναν κι εκταφή των οστών του Ες το 2011, καταστρέφοντας τον τάφο του. Χωρίς αποτέλεσμα. Οι νεοναζί επέστρεψαν για το προσκύνημά τους.

Φέτος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η πόλη κατέστρωσε σχέδιο ώστε οι δραστηριότητες των φασιστών να έχουν τουλάχιστον... θετικό αποτέλεσμα. Έτσι, όταν άρχισε η οργανωμένη, πειθαρχημένη πορεία, οι περίπου 200 νεοναζί βρέθηκαν να στέκονται στη γραμμή εκκίνησης της «Rechts gegen Rechts», η οποία συγκεντρώνει χρήματα για το πρόγραμμα «EXIT-Germany», που έχει στόχο να βοηθά όσους έχουν ενταχθεί σε ακροδεξιές ομάδες, να ξεφύγουν και να αλλάξουν τη ζωή τους.

Οι νεοναζί ακολούθησαν τη συνηθισμένη τους διαδρομή και διαπίστωσαν -μάλλον έκπληκτοι- ότι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με μηνύματα που τους προέτρεπαν να προχωρήσουν από τη γραμμή εκκίνησης μέχρι τη γραμμή τερματισμού.  

Ροζ πανό είχαν τοποθετεί κατά μήκος της πορείας με ενθαρρυντικά σλόγκαν που «ευχαριστούσαν» τους «αγαπητούς ναζί» για τη συνεισφορά τους. «Τελικό σπριντ αντί για τελική νίκη» έγραφε ένα από αυτά, παραπέμποντας στην «τελική λύση» των ναζί για τους Εβραίους. Ακόμα και τραπεζάκια με μπανάνες υπήρχαν στον δρόμο για να τονωθούν οι ανυποψίαστοι «αθλητές», με ένα πανό να γράφει «Mein Mampf» (ή το «κολατσιό μου»), παραφράζοντας τον τίτλο της αυτοβιογραφίας του Χίτλερ.

Κι όταν έφθασε η πομπή στη γραμμή τερματισμού, με κάθε επισημότητα, οι νεοναζί «λούστηκαν» με βροχή από πολύχρωμα κομφετί, όλοι πήραν από ένα πιστοποιητικό ότι ολοκλήρωσαν την πορεία και ενημερώθηκαν ότι συνεισέφεραν στο να συγκεντρωθούν χρήματα.. .για τον αντιφασιστικό αγώνα(!), προσφορά των μικρών επιχειρήσεων της πόλης που δέχτηκαν να χρηματοδοτήσουν την πρωτοβουλία των ακτιβιστών.

«Η φετινή πορεία στη μνήμη του Ρούντολφ Ες στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία», είπαν περιχαρείς ο δήμαρχος της πόλης και οι κάτοικοι, που συγκέντρωσαν με αυτό τον τρόπο 10.000 ευρώ. «Το πιθανότερο είναι ότι οι νεοναζί δεν θα αποθαρρυνθούν και θα επιστρέψουν, αλλά τουλάχιστον φέτος κάτι καλό προέκυψε από αυτό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση «Rechts gegen Rechts» αντιμετωπίζει με χιούμορ τους νεοναζί. Το 2011 μοίρασε σε φεστιβάλ τους ένα μπλουζάκι με τα ναζιστικά σύμβολα. Με το πρώτο πλύσιμο, όμως, τα σύμβολα αυτά χάνονταν και εμφανιζόταν η φράση: «Εάν μπορεί να το κάνει το μπλουζάκι σου, τότε μπορείς και εσύ. Θα σε βοηθήσουμε να ξεφύγεις από τον εξτρεμισμό της ακροδεξιάς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News