default-image

"Σφαγή" σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ

Κόσμος
"Σφαγή" σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ένοπλοι, κρατώντας μαχαίρια και τσεκούρια, έσπειραν το θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας. 

Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τεσσάρων πιστών και ο τραυματισμός άλλων έξι, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία, μεταδίδει το in.gr, μιλά για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρει πως οι δύο δράστες ήταν Παλαιστίνιοι από την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Χαμάς και Τζιχάντ χαιρετίζουν την επίθεση

 Την ίδια ώρα, Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ χαιρετίζουν την επίθεση κατά της συναγωγής στην Ιερουσαλήμ, την αιματηρότερη επίθεση που σημειώνεται εδώ και χρόνια στην ιερή πόλη, αναφέρει η Ημερησία Online.

Η επίθεση αυτή αποτελεί "απάντηση στη δολοφονία του μάρτυρα Γιούσεφ Ραμούνι", του ισραηλινού οδηγού λεωφορείου που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στο λεωφορείο του, στη Δυτική Ιερουσαλήμ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ θεωρεί ότι η επίθεση αποτελεί "φυσική απάντηση στα εγκλήματα του κατακτητή".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News