Κόσμος

Γυμνή "έφοδος" των Femen στο Βατικανό

Μέχρι και στο Βατικανό βρέθηκαν οι ακτιβίστριες του κινήματος των Femen. Τρεις από αυτές αποκάλυψαν (όπως συνηθίζουν) το στήθος τους, όπου είχαν γράψει ότι ο Πάπας «δεν είναι πολιτικός» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Η διαμαρτυρία τους όμως προκάλεσε αντιδράσεις, επειδή χρησιμοποίησαν θρησκευτικό σύμβολο (σταυρό) με τρόπο που θεωρήθηκε προσβλητικός.

Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν στα οπίσθιά τους το σύμβολο αφού πρώτα γονάτισαν φορώντας μαύρες φούστες. Στο σώμα τους είχαν γράψει συνθήματα διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών που παρενέβησαν και απομάκρυναν ταχύτατα τις φεμινίστριες από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Η ομάδα αντιδρά στην επίσκεψη της 25ης Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατηγορώντας τον ποντίφικα για εμπλοκή με τις κοσμικές Αρχές.

Για την ομάδα Femen όλα άρχισαν το 2010 στο Κίεβο της Ουκρανίας, όταν έκαναν την πρώτη τόπλες ακτιβιστική τους ενέργεια. Έκτοτε έχουν δραστηριοποιηθεί σε Γαλλία και Γερμανία, όπου έχουν δημιουργηθεί δυναμικοί πυρήνες, αριθμώντας δεκάδες μέλη.

Σχόλια