Κόσμος

Δίχως σεξ για τρεις μήνες λόγω Έμπολα!

Ενας γιατρός που έδωσε τη μάχη για τη ζωή του ενάντια στον θανατηφόρο ιό Έμπολα και την κέρδισε, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πρόκειται για έναν  33χρονο γιατρό από τη Νέα Υόρκη που νόσησε από Εμπολα και θεραπεύτηκε. Ομως, για τρεις μήνες απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να κάνει σεξ.

Ο Γκρεγκ Σπένσερ επέστρεψε τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη από τη Γουϊνέα, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα». Λίγες ημέρες αργότερα και καθώς γνώριζε τι έπρεπε να κάνει, καθώς επέστρεψε από μια ζώνη υψηλού κινδύνου, πήγε κατευθείαν στο νοσοοκομείο, καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό και εμετούς. Εκεί, αφού του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόταν. Οτι δηλαδή νοσεί από το θανατηφόρο ιό του Εμπολα.

Μετά από θεραπεία με πειραματικό φάρμακο και με τα αντισώματα της 59χρονης ιεραποστόλου Νάνσι Γουάιτμπολ, που είχε ασθενήσει από τον Εμπολα και επέζησε, ο νεαρός άντρας κατάφερε να το ξεπεράσει εντελώς και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ομως, οι γιατροί έχουν απαγορεύσει εντελώς στον 33χρονο για τους επόμενους τρεις μήνες να κάνει σεξ. Και αυτό γιατί ο ιός του Εμπολα παραμένει στο σπέρμα για το διάστημα αυτό.

Εντωμεταξύ, η σύντροφος του Σπένσερ, Μόργκαν Ντίξον, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς δεν έχει παρέλθει το χρονικό όριο των 21 ημερών για την ανίχνευση του θανατηφόρου ιού.

Σχόλια