default-image

Το... ισπανικό παράρτημα της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα
Το... ισπανικό παράρτημα της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο ακροδεξιό κόμμα δημιουργήθηκε στην Ισπανία. Ουδέν περίεργο μέχρι τώρα. Ωστόσο αυτό το κόμμα ονομάζεται Χρυσή Αυγή και ...έχει τα ίδια σύμβολα του ομώνυμου κόμμα του Ν.Μιχαλολιάκου.

Όπως μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η εγγραφή του νέου κόμματος στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας έγινε και επίσημα στις 27 Οκτωβρίου και η ...ισπανική Αυγή άνοιξε ήδη  γραφεία στην πόλη Αλκόι, στην επαρχία της Βαλένθια. .

Η Amanecer Dorado, όπως είναι η ονομασία του κόμματος, που σημαίνει «χρυσή αυγή» στα ισπανικά, έχει πρόεδρο τον Αντόνιο Βισέντο, ο οποίος το 2008 ήταν επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία του Αλικάντε. Ο Βισέντο, μάλιστα, είχε συλληφθεί το 2001 για ξυλοδαρμό υποστηρικτών της κεντροδεξιάς οι οποίοι έκαναν αφισοκόλληση. Με την εγγραφή στο Μητρώο των Πολιτικών Κομμάτων, σημαίνει ότι πλέον μπορούν να κατέλθουν ως κόμμα σε εκλογές, είτε δημοτικές είτε εθνικές! Παρά το ότι αρκετά μέλη της ελληνικής Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη φυλακή, αυτό δεν φαίνεται να πτόησε ορισμένους στο να ιδρύσουν «παράρτημα» πολιτικό κόμμα στην Ισπανία, αναφέρει η εφημερίδα Diario Informacion.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ της, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη δύναμη μετά τις εκλογές του 2012 στην Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι αρκετά μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι προφυλακισμένα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το σύμβολο του κόμματος θυμίζει τη σβάστικα των ναζί, και μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχει και η εγγραφή στο Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών. Από τη μεριά τους, τα μέλη της ελληνικής Χρυσής Αυγής, μιλώντας στα ισπανικά Μέσα, αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την ισπανική... βερσιόν και δηλώνουν πως η μόνη ενημέρωση που έχουν είναι από τον Τύπο. Αντίθετα, η ισπανική Χρυσή Αυγή αρνείται να απαντήσει ευθαρσώς στο ίδιο ερώτημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News