default-image

Ισπανία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα - τουλάχιστον 14 νεκροί

Κόσμος
Ισπανία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα - τουλάχιστον 14 νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 14 προσκυνητές στην πλειονότητά τους νέοι, ενώ 41 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα 15 μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Το λεωφορείο με τους ενορίτες επέστρεφε από θρησκευτική εκδήλωση στη Μαδρίτη και έπεσε σε χαράδρα βάθους δεκαπέντε μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κοντά στην πόλη Βέντα ντε Ολίβια 60 χλμ. από τον προορισμό του, το χωριό Μπούγιας στην Μούρθια, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μούρθια.

Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλα τέσσερα υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Ο 36χρονος ιερέας της ενορίας που οργάνωσε το ταξίδι είναι μεταξύ των νεκρών, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Είναι το χειρότερο τροχαίο που σημειώνεται στην Ισπανία από το 2008, όταν εννέα Φινλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν στο νότο. Τον Ιούλιο του 2013, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του σε εθνική οδό της κεντρικής Ισπανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News