default-image

"Εγώ σκότωσα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν"

Κόσμος
"Εγώ σκότωσα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 38χρονος Ρόμπιν Ο'Νιλ φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που το 2011 σε ένα κρησφύγετο στο Πακιστάν, δολοφόνησε τον Οσάμα Μπίν Λάντεν σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, λίγες ημέρες πριν την πρώτη του επώνυμη συνέντευξη, στην αμερικανική τηλεόραση.

Το όνομά του είναι Ρομπ Ο'Νιλ και από τις 2 Μαΐου 2011, όταν δηλαδή, ως μέλος της «Ομάδας των 6», των επίλεκτων της Navy Seals στους οποίους ανατέθηκε η εξόντωση του καταζητούμενου τρομοκράτη, εκτέλεσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν εξ επαφής, έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τριάντα οχτώ χρόνων πλέον, ο Ο'Νιλ ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, στο αμερικανικό κανάλι Fox News, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», το οποίο θα μεταδοθεί σε δύο μέρη. Εκεί, θα αποκαλύψει πώς σκότωσε τον διαβόητο τρομοκράτη καθώς και θα εξηγήσει γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει την ανωνυμία του.

Μεγαλωμένος στη Μοντάνα, κατετάγη στον στρατό στα 19 του λόγω... ερωτικής απογοήτευσης. Σήμερα, ζει μαζί με τον πατέρα του σε μια μονοκατοικία, ενώ το γκαράζ του είναι γεμάτο ταριχευμένα ζώα, ανάμεσα στα οποία μία αρκούδα, μια άλκη και πολλά ελάφια, σκοτωμένα όλα από τους δύο άνδρες.

Ο Ρομπ Ο'Νιλ παρουσιάζεται ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αξιωματικός που, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 αποστολές, έχει εκτελέσει περισσότερους από σαράντα «στόχους», και είναι ένας από τους πλέον παρασημοφορημένους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Ο'Νιλ έλαβε παράσημο για τον θάνατο του Μπίν Λάντεν, αφού τον πυροβόλησε ο ίδιος στις 2 Μαίου του 2011, και αποφάσισε να μιλήσει, λόγω της απώλειας κάποιον προνομίων που είχε, ως στρατιωτικός, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί. Φοβούμενος, ότι θα χάσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση, ο στρατιωτικός αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του.

Στο δημοσίευμα της Daily Mail, η οποία πρόλαβε το Fox News, αποκαλύπτοντας πρώτο την ταυτότητα του "Εκτελεστή", όπως ήταν γνωστός μέχρι χθες ο δολοφόνος του Μπιν Λάντεν, μιλάει ο πατέρας του Ο Νιλ, ο οποίος αναφέρει πως τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του δεν φοβούνται πιθανά αντίποινα από το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο κόσμος μάς ρωτάει πολλές φορές αν ανησυχούμε ότι, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός μας, θα μπούμε στο στόχαστρο των τρομοκρατών του ISIS. Θα βάψω έναν μεγάλο στόχο έξω από την πόρτα του σπιτιού μου και θα πω "Ελάτε να μας βρείτε"».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η πρόθεση του Ο'Νιλ να παραχωρήσει επωνύμως συνέντευξη έχει εξοργίσει την πρώην μονάδα του. Λίγες ημέρες πριν, ο επικεφαλής των Navy Seals απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους παραβιάζουν τον κώδικα μυστικότητας, εκδίδοντας απομνημονεύματα ή μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: pathfinder.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News