Κόσμος

Ρωσία: Εκδηλώσεις για την εθνική "Ημέρα Ενότητας"

Δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες συμμετείχαν στους εορτασμούς για την Ημέρα Ενότητας της Ρωσίας. Κάθε χρόνο στις 4 Νοεμβρίου τιμάται η επέτειος της απελευθέρωσης της Μόσχας από τα πολωνικά στρατεύματα το 1612. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την κύρια συγκέντρωση, ρώσοι εθνικιστές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, με βασικό αίτημα την απομάκρυνση των μουσουλμάνων μεταναστών.

Από το πλήθος δεν έλειψαν οι νοσταλγοί της αυτοκρατορικής Ρωσίας αλλά και οι υποστηρικτές του Πανσλαβισμού, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας. «Οι Ρώσοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και να αποδεικνύουν ότι αυτοί είναι κυρίαρχοι στη χώρα και στη γη τους και κανείς άλλος.

Όσοι ήρθαν σήμερα εδώ αισθάνονται φιλοξενούμενοι και μας συμπεριφέρονται με σεβασμό», υποστήριξε ένας διαδηλωτής. «Βγήκαμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα που αναφέρονται στο ρωσικό σύνταγμα. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τον αγώνα του ουκρανικού λαού, διότι είναι σλαβικός λαός όπως και εμείς και χαιρόμαστε που κατάφεραν να ρίξουν το καθεστώς Γιανουκόβιτς», υποστήριξε ένας άλλος.

Σχόλια