default-image

Πέντε νεκροί μετά από επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος
Πέντε νεκροί μετά από επίθεση στη Σαουδική Αραβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν σε ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας,  στην πόλη αλ-Νταλουάχ της περιοχής αλ- Αχσά, όταν σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

«Όταν μια ομάδα πολιτών έφευγε από ένα κτίριο ... τρεις μασκοφόροι άνδρες άνοιξαν πυρ με πολυβόλα και πιστόλια» είπε ο εκπρόσωπος.

Η περιοχή αλ-Αχσα είναι μαζί με την περιοχή του Κατίφ ένα από τα δύο κύρια κέντρα της μειονότητας των σιιτών μουσουλμάνων στη σουνιτική Σαουδική Αραβία.

Οι περιοχές Κατίφ και αλ Αχσα ιστορικά ήταν το επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά της υποστήριξης των σιιτών, αναφέρει το newsbeast.gr.

 Οι σιίτες λένε ότι αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην αναζήτηση ευκαιριών εκπαίδευσης ή απασχόλησης και ότι αναφέρονται υποτιμητικά σε βιβλία από ορισμένους σουνίτες αξιωματούχοι και κρατικά χρηματοδοτούμενους κληρικούς.

Καταγγέλλουν επίσης περιορισμούς σχετικά με τη δημιουργία χώρων λατρείας και ότι οι περιοχές τους λαμβάνουν λιγότερη κρατική χρηματοδότηση από ότι οι κοινότητες των σουνιτών ισοδύναμου μεγέθους, σύμφωνα με το newsbeast.gr. Η σαουδαραβική κυβέρνηση αρνείται τους ισχυρισμούς των διακρίσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News