default-image

Κόστα Κονκόρντια: Εντοπίστηκε η τελευταία σορός από το ναυάγιο

Κόσμος
Κόστα Κονκόρντια: Εντοπίστηκε η τελευταία σορός από το ναυάγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε σήμερα, τρία χρόνια μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρτια, η σορός του τελευταίου θύματος στο εσωτερικό του πλοίου κατά τη διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγησης στο λιμάνι της Γένοβας

Πρόκειται για τον σερβιτόρο από την Ινδία Ράσελ Ρεμπέλο, το πτώμα του οποίου ήταν το μοναδικό που δεν είχε βρεθεί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και οι λιμενικές Αρχές. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αδελφός του θύματος. «Τα λείψανα του Ινδού σερβιτόρου εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μιας καμπίνας που βρισκόταν στο όγδοο κατάστρωμα του πλοίου», ανέφερε στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Ρεμπέλο είπε ότι τα λείψανα του αδελφού του θα υποβληθούν σε τεστ DNA προκειμένου να υπάρξει η οριστική επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προτού η σορός του επαναπατριστεί στην Ινδία. Το πτώμα του ανακάλυψαν οι υπάλληλοι της Ship Recycling, της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίας αποσυναρμολόγησης του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας. Η σορός βρισκόταν κρυμμένη πίσω από τα έπιπλα που είχαν αναποδογυρίσει μετά το δυστύχημα και το ναυάγιο.

Στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Κονκόρντια, την 13η Ιανουαρίου του 2012, είχαν χάσει την ζωή τους 32 άνθρωποι, εκ των 4.229 επιβαινόντων, όμως το πτώμα του Ράσελ Ρεμπέλο δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News