default-image

Ν. Υόρκη: Εγκαινιάζεται το One World Trade Center που αντικαθιστά τους Δίδυμους Πύργους

Κόσμος
Ν. Υόρκη: Εγκαινιάζεται το One World Trade Center που αντικαθιστά τους Δίδυμους Πύργους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ύψος μεγαλύτερο του μισού χιλιομέτρου και για την ακρίβεια 540 μέτρα το νέο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου έρχεται να δώσει μια νότα ελπίδας στην πόλη της Νέας Υόρκης, θέλοντας να αφήσει στο παρελθόν τα άσχημα συναισθήματα που προκαλεί η ανάμνηση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα ο εκδοτικός κολοσσός Conde Nast, θα είναι ο πρώτος ένοικος του κτιρίου, καθώς από τον 20ο, μέχρι και τον 44ο όροφο, θα στεγαστεί το νέο παγκόσμιο αρχηγείο του περιοδικού.

Έτσι, περισσότεροι από 3.400 δημοσιογράφοι και διαφημιστές, οι οποίοι εργάζονται για περιοδικά όπως ο «New Yorker», η «Vogue» και το «Vanity Fair», άφησαν πίσω τους την Times Square και μετακόμισαν στο πανύψηλο κτίριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η κατασκευή του ουρανοξύστη κόστισε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα, δεκατρία χρόνια έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, το One World Trade Center «κυριαρχεί» στον ουρανό του Μανχάταν. «Το περιμέναμε καιρό και ανυπομονούμε», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας σχετικά με τα εγκαίνια του μεγαλειώδους κτιρίου, που αποκαλείται και «Πύργος της Ελευθερίας».

Ο υπεύθυνος των μεταλλουργών, που εργάστηκε για την ανέγερση του κτιρίου, δήλωσε: «Όπως όλοι οι άλλοι, παρατηρώ κι εγώ το κτίριο, έκπληκτος. Αυτό το κτίριο θα είναι σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης». Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια του κτιρίου ήταν αρχικά να γίνουν το 2006, όμως «πάγωσαν» λόγω κωλυσιεργίας και πολιτικών διαφωνιών.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News