Κόσμος

Μάλι: Νεκρός Γάλλος λοχίας σε συγκρούσεις με ισλαμιστές

Ένας Γάλλος λοχίας σκοτώθηκε την Τετάρτη στο βόρειο Μάλι, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Με το θάνατο του λοχία αυτού έφτασαν τους 10 οι Γάλλοι στρατιωτικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μάλι από τον Ιανουάριο του 2013, όταν το Παρίσι ξεκίνησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του για να εκδιώξει από τη χώρα αυτή τους ισλαμιστές που είχαν καταλάβει τις βόρειες επαρχίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ο υπαξιωματικός ήταν μέλος μιας ειδικής μονάδας αλεξιπτωτιστών που συμμετείχαν σε μια επιχείρηση στην ορεινή περιοχή Αντράρ. Ο πρόεδρος Ολάντ εξέφρασε τη θλίψη του και «τον βαθύ σεβασμό του για τη θυσία του υπαξιωματικού των ειδικών δυνάμεων στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα δύσκολης αποστολής που πέτυχε τους στόχους της».

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είχε ανακοινώσει ότι σημειώθηκε μια «βίαιη σύγκρουση» μεταξύ των γαλλικών δυνάμεων και μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στο βόρειο Μάλι.

Σχόλια