Κόσμος

Λύθηκε το μυστήριο με την εξαφάνιση του Κιμ Γιονγ Ουν

Αυτό που φημολογούνταν, ότι δηλαδή ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ εξαφανίστηκε επί ενάμιση μήνα καθώς υπεβλήθη σε εγχείρηση στον αστράγαλο, επιβεβαίωσε το πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο τις υπηρεσίες κατασκοπείας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Κιμ Γιονγ Ουν υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί μία κύστη από τον αστράγαλο.

Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS), σύμφωνα με το iefimerida.gr, εξήγησε στους βουλευτές ότι το ιατρικό πρόβλημα είχε διαγνωστεί το Μάιο και ότι οι γιατροί από ξένες χώρες είχαν κληθεί στην Πιονγιάνγκ προκειμένου να αναλάβουν την επέμβαση αυτή που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο της εξαφάνισης του Κιμ Γιονγκ Ουν κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια, από ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω παχυσαρκίας μέχρι το ότι είχε γίνει πραξικόπημα στη χώρα του. Πέραν αυτών είχε κυκλοφορήσει και η φήμη ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας είχε υποβληθεί σε διπλή εγχείρηση στους αστραγάλους του καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στα πόδια του εξαιτίας του βάρους του αλλά και των μικρών τακουνιών που φοράει για να φαίνεται ψηλότερος.

Σχόλια