default-image

Το δέντρο του σκανδάλου

Κόσμος
Το δέντρο του σκανδάλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη φορά το Παρίσι ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του στο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που ξεκίνησε να στήνεται όπως πάντα, νωρίς, νωρίς. Καθώς το έργο ή για να ακριβολογούμε η καλλιτεχνική εγκατάσταση του Αμερικανού καλλιτέχνη Πολ Μακ Κάρθι στην πλατεία Βεντόμ της "Πόλης του φωτός" προκάλεσε σάλο.

Γιατί όχι απλά ήταν φουσκωτό αλλά έμοιαζε και με γιγαντιαίο… ερωτικό βοήθημα, ύψους 24 μέτρων. Άλλωστε το ομολόγησε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης που ήθελε να κάνει μια μάλλον ατυχή σύνδεση με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από την πρώτη με το σάλο να ξεσπάει πρώτα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μετά να περνάει στην… πράξη, καθώς άγνωστοι έσπευσαν να αφαιρέσουν τα υποστηρίγματά του και να διακόψουν την τροφοδοσία του με αέριο.

Το δέντρο είχε στηθεί στην αριστοκρατική πλατεία της γαλλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της Διεθνούς Φουάρ Σύγχρονης Τέχνης, οι διοργανωτές της οποίας δήλωσαν πάντως, ότι δεν πτοούνται από τις αντιδράσεις και μόλις καταστεί τεχνικά δυνατόν θα ξαναστήσουν το έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News