default-image

Δηλώσεις Κούρδου ηγέτη της Συρίας μετά την ανακοίνωση Ερντογάν

Κόσμος
Δηλώσεις Κούρδου ηγέτη της Συρίας μετά την ανακοίνωση Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης, κουρδικού φορέα της Συρίας που ελέγχει την πόλη Κομπάνι, μετά την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ότι οι Κούρδοι αποδέχτηκαν τη βοήθεια των Σύρων ανταρτών στη μάχη με τους τζιχαντιστές κάλεσε τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) να ανοίξουν δεύτερο μέτωπο κατά του Ι.Κ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι 1.300 μαχητές του ΕΣΣ θα μεταβούν για να πολεμήσουν δίπλα στους Κούρδους του Κομπάνι και αναζητείται απλώς η δίοδος μέσω της οποίας θα περάσουν στην περιοχή, πιθανότατα μέσω Τουρκίας. Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης είναι αδελφική οργάνωση, στη Συρία, του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο δρα στην Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, καθώς διεξάγει εδώ και 30 χρόνια αντάρτικο για την αυτονομία των κουρδικών εδαφών.

Οι Κούρδοι του Κομπάνι είχαν κρατήσει γενικά ουδέτερη στάση μεταξύ του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης. Αεροσκάφος, που συμμετέχει στις επιδρομές, πετά πάνω από το Κομπάνι. EPA/TOLGA BOZOGLU

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News