default-image

Θετικός στον Έμπολα γιατρός στη Νέα Υόρκη

Κόσμος
Θετικός στον Έμπολα γιατρός στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας γιατρός στη Νέα Υόρκη, ο οποίος στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών χωρίς Σύνορα βρέθηκε πρόσφατα στη Γουινέα, είναι θετικός στον θανατηφόρο ιό Έμπολα, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της πόλης.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ανέφερε ότι δρ Γρεγκ Σπένσερ που βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη αεμρικανική μεγαλούπολη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο γιατρός έχει έρθει σε επαφή με «ελάχιστους ανθρώπους» μετά την επιστροφή του απο τη Γουινέα στις 17 Οκτωβρίου και την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης Μέρι Τράβις Μπάσετ σημείωσε ότι ο δρ Σπένσερ ήρθε σε επαφή συνολικά με τέσσερις ανθρώπους, τρεις φίλους του οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα και έναν οδηγό ταξί ο οποίος δεν έχει δυνητικό κίνδυνο από τον ιό.

Η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης συμπλήρωσε ότι ο ένας από τους τρεις ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον δρ Σπένσερ είναι στο νοσοκομείο.

Πάντως, το CNN με ρεπορτάζ του τα ξημερώματα της Παρασκευής ανέφερε ότι ο Σπένσερ την προηγούμενη ημέρα είχε πάει στη δουλειά του με μέσα μαζικής μεταφοράς, ένα εφιαλτικό σενάριο το οποίο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News