Κόσμος

Καναδάς: Πυροβολισμοί έξω από τη Βουλή

Ένας άνδρας, στρατιώτης, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς έξω από τη Βουλή του Καναδά, την Τετάρτη το πρωί, στην πρωτεύουσα Οτάβα. Οι πυροβολισμοί, τουλάχιστον 20 σύμφωνα με μαρτυρίες, έπεσαν κοντά στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου και ένας άνδρας εθεάθη να τρέχει προς το κτήριο του κοινοβουλίου.

«Πυροβολισμοί ερίφθησαν στις 9.52 το πρωί στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου. Ένα άτομο έχει τραυματιστεί», ανακοίνωσε η αστυνομία της Οτάβα. Το κτήριο φαίνεται να έχει αποκλειστεί και εκτιμάται ότι ο δράστης παραμένει ακόμη ελεύθερος.

Το περιστατικό έρχεται μετά την αύξηση του δείκτη κινδύνου τρομοκρατικής απειλής από χαμηλό σε μέσο, μετά την επίθεση ισλαμιστή με αυτοκίνητο σε δύο Καναδούς στρατιώτες στο Κεμπέκ.  Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ τη ζωή του έχασε και ένας εκ των δύο στρατιωτών.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ είναι ασφαλής και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εγκατέλειψε το κτήριο του κοινοβουλίου, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. Κατά την καταδίωξη, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί κυνήγησαν τον φερόμενο ως δράστη και εκείνος εισήλθε στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου, απ' όπου ακούστηκαν τουλάχιστον 30 ακόμη πυροβολισμοί.

Σχόλια