default-image

Το κτήριο που… αιωρείται

Κόσμος
Το κτήριο που… αιωρείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το κτήριο αψηφά τους νόμους της βαρύτητας έχοντας ξεφύγει από τη λίθινη θεμελίωση του μοιάζοντας να αιωρείται. Βρίσκεται στο Κόβεντ Γκάρντεν του κεντρικού Λονδίνου και μετατράπηκε αμέσως σε τουριστικό αξιοθέατο.

Δημιουργία του πρωτοπόρου Βρετανού καλλιτέχνη Άκε Τσίνεκ βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τα κτήρια που το περιβάλλον τόσο από άποψη κλίμακας, όσο υλικών και λεπτομερειών ενώ στην επιφάνεια του προβάλλονται διάφορες εικόνες σχετικές με την ιστορία της περιοχής. Το Κόβεντ Γκάρτεν δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον καθώς κάθε χρόνο φιλοξενεί και από μια καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Όσο για τον 29χρονο καλλιτέχνη ζει στο Λονδίνο και είναι το νεώτερο μέλος της Βασιλικής Βρετανικής Ακαδημίας Γλυπτών. Όπως δηλώνει ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα έργο που θα συνδύαζε χιούμορ με οπτικές ψευδαισθήσεις  προσβάσιμο σε όλους.

Μιλώντας με μια δική του γλώσσα στο κοινό. Σημειώνεται ότι από τα πιο γνωστά πρωτοποριακά έργα του καλλιτέχνη είναι το ανάποδο σπίτι στο Σάουθγιούρκ του Λονδίνου όπου τα πάντα έχουν έρθει τα πάνω… κάτω!  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News