Κόσμος

Γερμανία-Γαλλία: Κοινή πρόταση για ψηφιακή και ενεργειακή ένωση

Mε γενικές διαβεβαιώσεις έληξε η συνάντηση κορυφής των υπουργών Οικονομίας Γερμανίας και Γαλλίας συναντήθηκαν στο Βερολίνο και συμφώνησαν να παρουσιάσουν, το Δεκέμβριο, κοινή πρόταση ενίσχυσης των επενδύσεων. Μάλιστα, το Παρίσι είχε υπόψη του και το ποσό που έπρεπε να ξοδέψει η Γερμανία σε αυτή την κατεύθυνση: 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας «Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, ώστε η ανάπτυξη να είναι υψηλότερη. Αυτό είναι προς συμφέρον όλων. Είναι προς το συμφέρον, προφανώς, της Γαλλίας, που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ανασυγκρότησης της βιομηχανικής της βάσης και μείωσης της ανεργίας, κυρίως της ανεργίας των νέων. Πιστεύω ότι και προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών χωρών, όποιο και αν είναι το ύψος της ανάπτυξης ή της της ανεργίας τους».

Η Γερμανία απάντησε ότι τα κονδύλια για τις επενδύσεις σε υποδομές θα είναι «μέσα στα όρια του δυνατού». Η Γερμανία θα προωθήσει ένα σχέδιο για ευρωπαϊκή ψηφιακή και ενεργειακή ένωση.

Σχόλια