default-image

22 νεκροί από ένοπλη επίθεση στη δυτική Κίνα

Κόσμος
22 νεκροί από ένοπλη επίθεση στη δυτική Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μειονοτικοί εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση σε μια αγορά, την οποία χρησιμοποιούν κυρίως μέλη της εθνοτικής ομάδας των Χαν, στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας.

Τέσσερις Ουιγούροι άνδρες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και εκρηκτικά για να εξαπολύσουν την επίθεση στο Αγροτικό Εμπορικό Κέντρο της κομητείας Μαράλμπεσι, ή Μπατσού, την 12η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εκπομπή του Radio Free Asia, που εδρεύει στις ΗΠΑ, στη γλώσσα των Ουιγούρων.

Οι άνδρες μετέβησαν στην αγορά με δύο μοτοσικλέτες και μαχαίρωσαν πολλούς αστυνομικούς πριν αρχίσουν να ρίχνουν εκρηκτικά και να επιτίθενται σε εμπόρους στην αγορά, μετέδωσε το Ραδιόφωνο Ελεύθερη Ασία επικαλούμενο Ουιγούρους αστυνομικούς σε δύο τμήματα στην περιοχή.

«Δύο από αυτούς επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών οι οποίοι περιπολούσαν τον δρόμο και οι άλλοι δύο επιτέθηκαν στους ιδιοκτήτες πάγκων, Κινέζους Χαν, που μόλις έμπαιναν στην αγορά για να ανοίξουν», δήλωσε ο ένας από τους αστυνομικούς, ο Χάσιμ Έλι, σύμωνα με το Σκάϊ.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News