default-image

«Ατελέσφορες» οι συνομιλίες για Ποροσένκο, «συμφωνήσαμε για χειμώνα» λέει ο Πούτιν

Κόσμος
«Ατελέσφορες» οι συνομιλίες για Ποροσένκο, «συμφωνήσαμε για χειμώνα» λέει ο Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συζητήσεις δεν έδωσαν διέξοδο στη διαμάχη για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την έξοδό του από τη διαπραγμάτευση με τον Βλ. Πούτιν, «συμφωνήσαμε για το χειμώνα» η θέση του Πούτιν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την έξοδό του από τη διαπραγμάτευση με τον Βλ. Πούτιν, οι συζητήσεις δεν έδωσαν διέξοδο στη διαμάχη για το φυσικό αέριο. «Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα στο ζήτημα του φυσικού αερίου. Ελπίζουμε ότι θα επιχειρήσουμε να βρούμε μία λύση πριν από τις 21 Οκτωβρίου», οπότε και ξεκινά ο νέος γύρος συζητήσεων που έχει προγραμματίσει η Ε.Ε.

Η αρχική αισιοδοξία του Ποροσένκο για συμφωνία στις βασικές παραμέτρους - μετά τη συνάντησή του με το Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ και τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ στα πλαίσια της Ευρασιατικής Συνόδου στο Μιλάνι- αντικαταστάθηκε από το αδιέξοδο που περιέγραψε κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συμφώνησε για την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία «τουλάχιστον για την περίοδο του χειμώνα». Παράλληλα, πρότεινε η Ευρώπη να στηρίξει οικονομικά την Ουκρανία.

Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών είχες διεξαχθεί στο Βερολίνο όπου και είχε συμφωνηθεί η Ουκρανία να πληρώσει μέρος της οφειλής της έναντι της Gazprom.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News