default-image

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον Έμπολα

Κόσμος
Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά τις πληροφορίες ότι η δεύτερη νοσοκόμα που διαγνώστηκε με τον ιό του Έμπολα στο Ντάλας πέταξε με αεροπλάνο από το Κλίβελαντ λίγο πριν αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας επιβεβαίωσαν ότι η νοσοκόμα επέβαινε στην πτήση. Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναζητά τους 132 επιβάτες που πετούσαν με την πτήση Frontier 1143 στις 13 Οκτωβρίου για συνεντεύξεις.

Η νοσοκόμα, σύμφωνα με tovima.gr, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στις 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μετάδοσης του ιού Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος. Άλλη μία νοσοκόμα νοσηλεύεται σε καραντίνα.

Και οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στην ομάδα φροντίδας ενός άνδρα από τη Λιβερία, ο οποίος πέθανε στο Ντάλας στις 8 Οκτωβρίου.

Το δεύτερο κρούσμα έχει εντείνει τις ανησυχίες στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού, ενώ ο επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων παραδέχθηκε την Τετάρτη: «Μπορούσαμε να είχε στείλει μία πιο αυστηρή ομάδα πρόληψης μολύνσεων».

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου στο Ντάλας καταγγέλλει ότι οι οδηγίες άλλαζαν συνεχώς και ότι δεν υπήρχε πρωτόκολλο.

Οι Αρχές της κομητείας του Ντάλας δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για το «πολύ πιθανό ενδεχόμενο» να υπάρξουν και νέα κρούσματα πέραν των δύο νοσηλευτριών, όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δικαστής της κομητείας Κλέι Τζένκινς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News