default-image

Λουχάνσκ: 100 Ουκρανοί στρατιώτες περικυκλωμένοι από φιλορώσους αποσχιστές

Κόσμος
Λουχάνσκ: 100 Ουκρανοί στρατιώτες περικυκλωμένοι από φιλορώσους αποσχιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περικυκλωμένοι από φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες είναι περίπου εκατό Ουκρανοί, στην επαρχία Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών της χώρας. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Γκενάντι Μόσκαλ ανακοίνωσε ότι 112 Ουκρανοί στρατιώτες είναι "περικυκλωμένοι" στο σημείο Μπαχμούτκα, σε δρόμο που ενώνει το Λουχάνσκ με τη δυτική Ουκρανία.

«Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη», προειδοποίησε ο κ. Μόσκαλ. «Κάποιοι τραυματισμένοι στρατιώτες είναι αιχμάλωτοι, μεταξύ αυτών και ένας διοικητής τάγματος», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για «μόνιμα πυρά βαρέως πυροβολικού». Ο κ. Μόσκαλ είχε επισημάνει ήδη από την Τρίτη ότι σφοδρές μάχες μαίνονται στην περιοχή και ότι υπάρχει ένας νεκρός στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη, ωστόσο ελεγχόμενη» και εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι οι στρατιώτες είναι εντελώς «περικυκλωμένοι».

«Παραμένει αδύνατη η αποστολή ενισχύσεων και επιπλέον όπλων», εξήγησε ο Αντρίι Λισένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κίεβο. Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επαναληφθεί η μάχη του Ιλοβάισκ, της στρατηγικής σημασίας πόλης στην επαρχία Ντονέτσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις βρέθηκαν περικυκλωμένες από τους φιλορώσους αντάρτες.

Η μάχη ολοκληρώθηκε με λουτρό αίματος με περισσότερους από 100 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό ή και 200, σύμφωνα με κάποιες πηγές.

Η ήττα στο Ιλοβάισκ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, αναφέρθηκε από τον ουκρανικό Τύπο και τους ειδικούς ως ο κύριος λόγος για την αποπομπή το Σαββατοκύριακο του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Γκελετέι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Στέπαν Πόλτορακ, επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News