default-image

Η πιο σπάνια δουλειά στη Βρετανία

Κόσμος
Η πιο σπάνια δουλειά στη Βρετανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο σπάνια δουλειά στη Βρετανία είναι εκείνη του μυλωνά. Και όχι οποιουδήποτε βεβαίως αλλά εκείνου που χειρίζεται ένα μύλο ηλικίας 900 ετών ο οποίος βρίσκεται στο Χαμπσάιρ και είναι ο μόνος εν λειτουργία στη χώρα. Για τη δουλειά υπήρξαν πολλές αιτήσεις όμως εκείνος που κατάφερε να την κατακτήσει ήταν ένας ιστορικός ο Μάθιου Πάιντερ.

Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος και  προνομιούχος που κατάφερε να πάρει τη θέση αλέθοντας σιτάρι και παράγοντας αλεύρι με τη δύναμη του νερού και δη της παλίρροιας. Ο νέος μυλωνάς δήλωσε ότι η ευκαιρία που του προσφέρεται είναι μοναδική καθώς η ιστορία είναι το πάθος του και βεβαίως υπερισχύει της τεχνολογίας των μηχανών.

Αν και δεν απαιτούνταν συγκεκριμένα προσόντα εντούτοις ο προηγούμενος μυλωνάς που δούλευε εθελοντικά εκεί για 40 ολόκληρα χρόνια από το 1970 όταν ο μύλος αναστηλώθηκε δήλωσε ότι ο χαρακτήρας του υποψήφιου ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες για να πάρει τη δουλειά. Και κυρίως η εργατικότητα του.

Ο Πάιντερ φυσικά πέρασε από εκπαίδευση πρώτα θεωρητική και τώρα πρακτική. Η δουλειά που τον περιμένει είναι πολύ καθώς θα δουλεύει 24 ώρες την εβδομάδα για να παράγει τους 16 τόνους αλεύρι το χρόνο.  Ώρες εργασίας που καθορίζονται από την παλίρροια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News