Κόσμος

Μια γιαγιά ηρωίδα

Η Γιάο Γιουφέν είναι μια γυναίκα 92 ετών που ζει στην Κίνα και προσπαθεί να ζήσει τα δυο παράλυτα παιδιά της δημιουργώντας παραδοσιακά έργα τέχνης με την αρχαία τέχνη της πατρίδας της, τη χαρτοκοπτική. Ο Ντενγκ, ο μεγάλος της γιος που είναι 64 χρόνων διαγνώστηκε με νοητική καθυστέρηση από τότε που ήταν μικρός και πριν από πέντε χρόνια έμεινε παράλυτος χωρίς να έχει την ικανότητα να αυτοεξυπηρετηθεί.

Ο δεύτερος γιος της, ο Ντενγκ επίσης δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον καθήλωσε στο κρεβάτι πριν από ένα μήνα. Και η ταλαίπωρη μάνα παρά το γεγονός ότι είναι ηλικιωμένη κάνει ότι μπορεί για να ζήσει τα παιδιά της καλλιεργώντας τη γη και φτιάχνοντας κομψοτεχνήματα από χαρτί τα οποία πουλάει στην αγορά. Αν και η ζωή έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπο της η Γιάο Γιουφέν αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με χαμόγελο.

Συγκινημένος από την περιπέτεια  της ένας γιατρός από την τοπική κλινική που κουράρει τα παιδιά της ανέβασε στο διαδίκτυο στο Κινέζικο αντίστοιχο του Twitter την ιστορία και έδειξε τη δουλειά που κάνει ζητώντας από όποιον θέλει να βοηθήσει να αγοράσει τα έργα της. Και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.  

Σχόλια