default-image

Επιχείρηση της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης

Ελλάδα
Επιχείρηση της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αστυνομική δράση της Ε.Ε. κατά της παράνομης μετανάστευσης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, το οποίο αναφέρεται στην αστυνομική επιχείρηση Mos Maiorum (13-26 Οκτωβρίου) που διενεργείται υπό την επίβλεψη του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών και στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά, όπως αναφέρει, τα κράτη-μέλη του Χώρου Σένγκεν.

Οι πληροφορίες σχετικά με αυτή την τεράστια επιχείρηση είναι αποσπασματικές. Στόχος της είναι η καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών.

Τι περιλαμβάνει το Mos Maiorum

Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βρετανικός οργανισμός Statewatch, η επιχείρηση μεταφράζεται σε κράτηση παράνομων μεταναστών, εντοπισμό, δίωξη και εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων, ανάλυση και έρευνα των οδών και των δικτύων που χρησιμοποιούνται από τους μετανάστες (τόσο στα εξωτερικά σύνορα όσο και εντός του Χώρου Σένγκεν) και εντέλει, η ενίσχυση της μάχης κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Ωστόσο πολλές οργανώσεις καταγγέλλουν αυτό το «κυνήγι μαγισσών» και διερωτώνται ποιοι συμμετέχουν στην επιχείρηση, πώς θα αντιμετωπιστούν οι μετανάστες ενώ εκφράζουν φόβους για υποχρεωτικές επαναπροωθήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News