default-image

Έμπολα: Νεκρός ασθενής που νοσηλευόταν στη Γερμανία

Κόσμος
Έμπολα: Νεκρός ασθενής που νοσηλευόταν στη Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάλληλος του ΟΗΕ, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Λειψίας, είναι ο πρώτος νεκρός από τον Έμπολα στη Γερμανία. Πρόκειται για γιατρό από το Σουδάν, ο οποίος είχε μεταφερθεί την περασμένη Πέμπτη από τη Λιβερία στη Γερμανία για να νοσηλευτεί. «Ο ασθενής με τον Έμπολα πέθανε στη διάρκεια της νύχτας στην κλινική Σεν Τζορτζ της Λειψίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο. Ο άνδρας, ηλικίας 56 ετών ήταν ο τρίτος άνθρωπος με ιό Έμπολα που νοσηλευόταν στη Γερμανία.

Ο 56χρονος ήταν ο τρίτος ασθενής που βρισκόταν σε γερμανικό νοσοκομείο. Ένας εκ των δύο άλλων έλαβε ήδη εξιτήριο, ενώ ο έτερος παραμένει σε κλινική της Φρανκφούρτης. Οι βρετανικές Αρχές επέβαλαν ελέγχους των επιβατών σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ακολουθώντας τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ο γιατρός από το Σουδάν εργαζόταν στη Λιβερία και μεταφέρθηκε από εκεί για νοσηλεία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Εμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή ήδη περισσοτέρων από 4.000 ανθρώπων από την έναρξη της χρονιάς μεταξύ των περίπου 7.400 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε επτά χώρες, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του Εμπολα (UNMEER) Αντονι Μπάνμπερι, απέναντι στις τεράστιες απαιτήσεις της εκστρατείας κατά της επιδημίας, απηύθυνε έκκληση «για παροχή βοήθειας από περισσότερες χώρες, από το στρατιωτικό τους προσωπικό, τους πολίτες του και το υγειονομικό τους προσωπικό».

Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι «ουδέποτε είχε δει μια κρίση υγείας να απειλεί την ίδια την επιβίωση κοινωνιών και κυβερνήσεων σε χώρες που είναι ήδη πολύ φτωχές. Η επιδημία αυτή δείχνει πόσο ένας από τους πιο θανατηφόρους ιούς στον κόσμο μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή αδυναμία του συστήματος υγείας» στην υποσαχάρεια Αφρική, που στερείται δυναμικού και κατάλληλων υποδομών, τόνισε η Τσαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News