default-image

Έρχεται ο ψηλότερος πύργος του κόσμου

Κόσμος
Έρχεται ο ψηλότερος πύργος του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να πάρει από το Ντουμπάι τον τίτλο του ψηλότερου κτηρίου του κόσμου και το φιλόδοξο σχέδιο έχει ήδη δρομολογηθεί. Η σχετική ανακοίνωση είχε γίνει πριν από τρία χρόνια από το Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο Πρίγκιπα Αλ Βαλίντ Μπιν Ταλάλ ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι ο Βασιλικός Πύργος, όπως θα είναι το όνομα του θα έχει ύψος 999.74 μέτρα και θα κτιστεί στο κέντρο της Τζέντα κατατροπώνοντας το Μπούρζ Χαλιφά των 827.84 μέτρων.

Ο Βασιλικός Πύργος έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Άντριαν Σμιθ και Γκόρντον Γκίλ και η κατασκευή του θα κοστίσει 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Πύργος όπως ανακοινώθηκε θα έχει ολοκληρωθεί το 2018, ενώ στο διάστημα 2020-2021 αν βεβαίως δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην οικονομία προβλέπεται επέκταση του συγκροτήματος που φιλοδοξεί να γίνει σύμβολο της χώρας.

Ο πύργος θα διαθέτει ορισμένα από τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας με τους ανελκυστήρες αιχμή του δόρατος οι οποίοι θα οδηγούν από και προς την οροφή όπου θα βρίσκεται το παρατηρητήριο με θέα που θα κόβει την ανάσα με ταχύτητα 10 μέτρα το δευτερόλεπτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News