default-image

Απειλούν μέσω Κάντλι πάλι οι τζιχαντιστές

Κόσμος
Απειλούν μέσω Κάντλι πάλι οι τζιχαντιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άρθρο, με τίτλο «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου» που φέρεται να έχει γράψει ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό που διατηρεί το Ισλαμικό Κράτος, Dabiq. Λίγη ώρα αργότερα ανέβηκε στο διαδίκτυο και νέο βίντεο με τον όμηρο των τζιχαντιστών.

Στο βίντεο ο Κάντλι ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν ο σεναριογράφος των βίντεο που έχει πρωταγωνιστήσει και καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να δώσει λύτρα για να τον απελευθερώσουν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο άρθρο ωστόσο ο Κάντλι δίνει και λεπτομέρειες από την καθημερινότητά του ως όμηρος των τζιχαντιστών. Ισχυρίζεται ότι κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα ενός «καθαρού και άνετου» δωματίου.

«Τέσσερις από τους συγκρατούμενούς μου έχουν ήδη εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο φρικιαστικό τρόπο» αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ μέμφεται τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Βρετανίας που δεν διαπραγματεύονται για την απελευθέρωσή τους.

Πιθανότητα υπό την πίεση των τζιχαντιστών - απαγωγέων του, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το Ισλαμικό κράτος έχει μπει δυναμικά στη μάχη και πως οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον της, δεν πρόκειται να τo σταματήσουν.

«Όποιος ελπίζει σε μια σωστή και καθαρή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να λερώσει τα χέρια του, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, μόλις μπει στη μάχη», αναφέρει ο Κάντλι, τονίζοντας ότι η αμερικανική παρεμβατική πολιτική περιορίζεται στις αεροπορικές επιδρομές και στο να ρίχνει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει με αυτόν τον τρόπο τους Αμερικανούς πολίτες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News