default-image

Ο Μπαν Κι Μουν στη Γάζα

Κόσμος
Ο Μπαν Κι Μουν στη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Γάζα θα επισκεφθεί την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου των δωρητών για την ανοικοδόμηση της περιοχής μετά τον πόλεμο των 50 ημερών με το Ισραήλ, το καλοκαίρι.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί τη Γάζα την Τρίτη, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου των δωρητών για την ανοικοδόμηση της περιοχής μετά τον πόλεμο των 50 ημερών με το Ισραήλ, το καλοκαίρι.

Η δήλωση και το πρόγραμμα του Μπαν

«Θα επισκεφθώ τη Γάζα την Τρίτη για να ακούσω απευθείας τους ανθρώπους της Γάζας» είπε ο Μπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τη Δευτέρα ο Μπαν θα συναντηθεί στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν.

Ο γενικός γραμματέας κάλεσε επίσης Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επαναλαμβάνοντας την έκκληση που έκαναν νωρίτερα οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χάλεντ αλ Ατίγια ανακοίνωσε στη σύνοδο ότι η χώρα του θα προσφέρει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Πρόκειται, μακράν, για το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής μια χώρα για τον σκοπό αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News