default-image

Ιράκ: Νέο λουτρό αίματος από βομβιστικές επιθέσεις (video)

Κόσμος
Ιράκ: Νέο λουτρό αίματος από βομβιστικές επιθέσεις (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία αυτοκίνητα, παγιδευμένα με εκρηκτικά, εξερράγησαν κοντά σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μπακούμπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα. Είκοσι πέντε άτομα, στρατιώτες και πολίτες, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν. Η επίθεση σημειώθηκε στην μικρή πόλη Καρά Ταπάχ, βόρεια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με αναφορές, ανάμεσα στα θύματα ήταν και Κούρδοι μαχητές, που είχαν επισκεφθεί το τοπικό στρατολογικό γραφείο, για να καταταγούν στην μάχη κατά του ΙΚ.

Στόχος της επίθεσης αυτής ήταν κτήρια στρατηγικής σημασίας στην Κάρα Κούμπα, μια πόλη υπό τον έλεγχο των Κούρδων που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Μπακούμπα. «Στις 10:30 τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν», είπε ο Ουάχαμπ Άχμεντ, ο δήμαρχος της κοινότητας αυτής.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο όταν τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχτηκαν σήμερα κοντά σε ένα συγκρότημα κυβερνητικών κτηρίων, στα βόρεια της πόλης Μπακούμπα του Ιράκ, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας, δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε μια αγορά στην περιοχή Ντουρ αλ Ντούμπατ στη νότια Μπακούμπα, σκοτώνοντας 6 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 10.

Στο χωριό αλ Μπου Ρίσα, 15 χιλιόμετρα δυτικά του Ραμάντι, διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Ανμπαρ, στρατηγός Άχμαντ Σαντάκ αλ Ντουλάιμι, σκοτώθηκε όταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς τη στιγμή που διερχόταν μια αυτοκινητοπομπή από την περιοχή. «Ο στρατηγός πραγματοποιούσε περιπολία, ελέγχοντας τους τομείς όπου σημειώνονται συγκρούσεις με τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους. Η αυτοκινητοπομπή του χτυπήθηκε από δύο βόμβες», ανέφερε μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News