default-image

Παγκόσμιος συναγερμός για την εξάπλωση του Έμπολα

Κόσμος
Παγκόσμιος συναγερμός για την εξάπλωση του Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στα Σκόπια μετά το θάνατο 57χρονου Βρετανού, που παρουσίασε όλα τα συμπτώματα της ασθένειας. Σύμφωνα με τις Αρχές, έφτασε από την Βρετανία στις 2 Οκτωβρίου και πέθανε λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Το ξενοδοχείο, όπου διέμενε, έχει αποκλειστεί.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί ένας ακόμα Βρετανός και μέλη του προσωπικού. Για επιδημία πρωτοφανών διαστάσεων έκανε λόγο ο επικεφαλής του οργανισμού Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ. «Είναι μια ετερογενής επιδημία. Μεταλλάσσεται ταχύτατα και η μάχη προβλέπεται μακρά. Στα τριάντα χρόνια που εργάζομαι στο χώρο της δημόσιας υγείας, το μοναδικό προηγούμενο ήταν το AIDS. Τώρα οφείλουμε να εργαστούμε ώστε ο Έμπολα να μην εξελιχθεί σε νέο AIDS», υποστήριξε ο καθηγητής Τομ Φρίντεν.

Έκτακτα μέτρα στα αεροδρόμια του Λονδίνου καθώς και στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Eurostar ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, Εντατικούς ελέγχους σε πέντε μεγάλα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών θέτει σε εφαρμογή η Ουάσινγκτον. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, καθώς ο Έμπολα εξαπλώνεται ταχύτατα στις πυκνοκατοικημένες πρωτεύουσες των χωρών της Δυτικής Αφρικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News