default-image

Τέχνη με τουβλάκια

Κόσμος
Τέχνη με τουβλάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γνωστά τουβλάκια LEGO τα γνωρίζουμε όλοι. Όπως και τη χρήση τους ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία γλυπτών έργων τέχνης που κάνουν θραύση τα τελευταία κυρίως χρόνια.

Τα κορυφαία αριστουργήματα του είδους περισσότερα από ογδόντα με εκατομμύρια χρωματιστά τουβλάκια αποτελούν τους πρωταγωνιστές μιας μεγάλης έκθεσης με τίτλο «η τέχνη του τούβλου» που άνοιξε τις πύλες της, στο Λονδίνο.

Τα γλυπτά, πολλά από τα οποία αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές αποτελούν δημιουργίες του καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη Νέιθαν Σαβάγια ο οποίος χρησιμοποιεί για τα γλυπτά του μόνο τουβλάκια LEGO και κόλα. Ο ίδιος που έχει σπουδάσει δικηγόρος δηλώνει ότι από παιδί λάτρευε το εν λόγω παιχνίδι και δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται μαζί του.

Με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον φίλων και συγγενών που τον ενθάρρυναν να συνεχίσει. Κάθε αίθουσα της έκθεσης είναι αφιερωμένη σε μια συγκεκριμένη θεματική από τη μουσική και τα πορτρέτα διάσημων μορφών έως πλείστα όσα.

Ο καλλιτέχνης έχει σήμερα στο στούντιο του στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες πάνω από 4 εκατομμύρια τουβλάκια ενώ έχει περάσει 4.200 ώρες για να δημιουργήσει τα γλυπτά του. Η έκθεση έχει παρουσιαστεί σε πολλά μέρη του κόσμου από το 2007 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία ενώ στο Λονδίνο θα παραμείνει ως τις 4 Ιανουαρίου 2015.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News