default-image

Αστυνομικός σκότωσε 18χρονο Αφροαμερικανό στο ταραγμένο Σεντ Λούις

Κόσμος
Αστυνομικός σκότωσε 18χρονο Αφροαμερικανό στο ταραγμένο Σεντ Λούις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, στο Σεντ Λούις στο Μισούρι των ΗΠΑ, σκότωσε την Τετάρτη έναν έφηβο Αφροαμερικανό πυροβολώντας τον με το όπλο του 17 φορές, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές.  

Εξοργισμένοι κάτοικοι κατέστρεψαν αρκετά αυτοκίνητα της αστυνομίας σε απάντηση της δολοφονικής ενέργειας του αστυνομικού, παρά τη διευκρίνηση της αστυνομίας ότι πρώτο το θύμα άνοιξε πυρ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λευκός αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά του νεαρού.

Ωστόσο όμως ορισμένες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το… όπλο του 18χρονου ήταν ένα… σάντουιτς που κρατούσε στο χέρι του.

Εκφράζονται φόβοι ότι το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβίωση των ταραχών που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του έφηβου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε το νέο περιστατικό πυροβολισμού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος ήταν οπλισμένος και πυροβόλησε τρεις φορές όταν τον κυνήγησε ο αστυνομικός. Η αστυνομία δηλώνει ότι βρήκε το όπλο του νεαρού στο σημείο της δολοφονίας του.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε 17 φορές το νεαρό, ενώ όπως επισημαίνει το CNN, η κατάσταση είναι και πάλι τεταμένη στην πόλη Σεντ Λούις μετά τη νέα δολοφονία και κανείς δεν ξέρει πώς θα εκτονωθεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται συγγενείς του θύματος, ο νεκρός ονομάζεται Vonderrick Myers Jr, ήταν 18 ετών και μαθητής Λυκείου. Η 23χρονη Τεγιόνα Μάγιερς είπε στην εφημερίδα "St. Louis Post-Dispatch" ότι είναι ξαδέλφη του 18χρονου και πως ο τελευταίος δεν ήταν οπλισμένος όταν δολοφονήθηκε.

«Είχε ένα σάντουιτς στο χέρι του και αυτοί πίστεψαν ότι ήταν όπλο. Είναι η ιστορία του Μάικλ Μπράουν ξανά από την αρχή», είπε.

Η νέα δολοφονία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στη διάρκεια της νύχτας περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στη γειτονιά Σο του Σεντ Λούις, περίπου 18 χιλιόμετρα μακριά από το Φέργκιουσον.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό δρόμο, διέκοψαν την κυκλοφορία και φώναξαν συνθήματα όπως: «Σε ποιους ανήκουν οι δρόμοι; Σε εμάς ανήκουν οι δρόμοι;».

Περίπου 12 άτομα άρχισαν να κλοτσάνε δύο περιπολικά, ένα που έφερε διακριτικά και ένα δεύτερο χωρίς διακριτικά. Διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια ενός άλλου περιπολικού.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

«Πιστεύω ότι το τμήμα έδειξε μεγάλη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Ντότσον.

Την ίδια ώρα επιτροπή ενόρκων στο Φέργκιουσον θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου.

Ο κυβερνήτης του Φέργκιουσον κάλεσε την Εθνοφρουρά στην περιοχή, μετά τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News