Κόσμος

Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 3 τραυματίες

Οβίδα έπληξε εμπορικό κέντρο του Ντονέτσκ, πόλη της Ουκρανίας που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον τρεις να τραυματιστούν.

Ειδικότερα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν όταν μια οβίδα έπληξε εμπορικό κέντρο στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές και όπου οι μάχες συνεχίζονται, παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ κι έναν μήνα.

Ένας εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στο Ντονέτσκ μετέδωσε πως είδε τουλάχιστον μια σορό και τρεις τραυματίες, αφού η οβίδα διαπέρασε την οροφή του εμπορικού κέντρου και έκανε κομμάτια πάγκους με τρόφιμα.

Ο ηγέτης των αυτονομιστών της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό. «Δεν ξέρω πώς εφαρμόζεται εδώ αυτή η εκεχειρία. Εφαρμόζεται αλήθεια;», είπε.

Το Κίεβο διαψεύδει ότι το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι και διαβεβαιώνει ότι τηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου.

Οι συνεχιζόμενες μάχες στο Ντόνετσκ μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των ανταρτών θέτουν υπό αμφισβήτηση την εύθραυστη εκεχειρία.  

Σχόλια