Κόσμος

Οδομαχίες και νέες αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι

Οδομαχίες διεξάγονται ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Έπειτα από πολυήμερη πολιορκία, η κουρδική πόλη της Συρίας κινδυνεύει να πέσει στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παρά τις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού, που κρίνονται ανεπαρκείς από τους Κούρδους.

Τρεις εβδομάδες αφού εξαπέλυσαν την επίθεσή τους κατά της πόλης, οι τζιχαντιστές κατόρθωσαν να εισέλθουν στη στρατηγικής σημασίας πόλη που βρίσκεται στα τουρκοσυριακά σύνορα.

«Πρόκειται πλέον για αντάρτικο πόλης», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν.

Αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού έπληξαν σήμερα το πρωί θέσεις των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο νοτιοδυτικό τομέα της πόλης Κομπάνι, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκεται στα συροτουρκικά σύνορα. Οι νέες αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο δύο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, από όπου υψώθηκαν αμέσως στήλες πυκνού καπνού.

Παρά τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού κατά θέσεων των τζιχαντιστών στην περιοχή, οι συγκρούσεις ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές και τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν επεκταθεί σήμερα στο δυτικό και το νότιο τομέα της πόλης Κομπάνι, μία ημέρα μετά την κατάληψη από το ΙΚ τριών συνοικιών του ανατολικού τομέα της κουρδικής συνοριακής πόλης, όπου οι τζιχαντιστές έχουν υψώσει τη σημαία της οργάνωσής τους, αναμεταδίδει το protothema.gr.

Η δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε ότι η κουρδική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει σε κτίριο του κέντρου της πόλης.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστής που βρίσκεται στην περιοχή είχαν αναφέρει ότι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης Κομπάνι, της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας, που βρίσκεται κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται από την τουρκική πλευρά των συνόρων και τοπικές πηγές, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, συνοδευόμενες από τον ήχο των όλμων.

Τοπικός αξιωματούχος της τουρκικής πόλης Σούρουτζ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι 700 άνθρωποι διέσχισαν τη νύχτα τα σύνορα για να βρουν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος, τόσο άμαχοι, όσο και μαχητές των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας. Μεταξύ των μαχητών που κατέφυγαν στο τουρκικό έδαφος βρίσκονται 47 τραυματίες, ενώ και επτά σοροί Κούρδων μαχητών μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια