default-image

Κάλεσμα Γερμανού τζιχαντιστή σε σφαγή

Κόσμος
Κάλεσμα Γερμανού τζιχαντιστή σε σφαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Γερμανία εξαιτίας ενός βίντεο - το οποίο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα σε πολλές ιστοσελίδες - στο οποίο απεικονίζεται ένας νεαρός ξανθός ισλαμιστής να καλεί σε άπταιστα Γερμανικά τους «πιστούς αδελφούς» του να σφάξουν τους «άπιστους» στις μη μουσουλμανικές χώρες.

Στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Γερμανία είναι σοβαρή, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα της δημοσιεύει μια φωτογραφία του νεαρού, καθώς και το μήνυμα που έστειλε μέσα από το βίντεό του.

Ο Γερμανός τζιχαντιστής

«Αγαπημένοι μου αδελφοί στην πίστη, βρίσκομαι εδώ, στο Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή Ράκα. Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να σφάξουμε τα πρόβατα. Και θέλω να σας καλέσω να σφάξετε τους άπιστους στις μη μουσουλμανικές χώρες. Ελάτε όλοι εδώ! Σας καλώ να έρθετε εδώ και να σκοτώσετε τους άπιστους».

«Το κάλεσμα για θάνατο των "απίστων" στις πατρίδες τους συνιστά ποιοτική αλλαγή στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους. Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες: Οι χώρες οι οποίες έχουν δεσμευθεί στον αγώνα κατά των τρομοκρατών μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο των αυτοαποκαλούμενων "μαχητών του Θεού"», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο «κομάντο του τρόμου του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται ήδη καθοδόν προς την Ευρώπη, μέσω των συνόρων Τουρκίας-Συρίας».

Η θέση του γερμανικού ΥΠ.ΕΣ.

Μάλιστα, από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επισημάνθηκε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να αποτελεί όπως και πριν στόχο της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφορία για συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News