default-image

Έκκληση Ραχόι στους Καταλανούς

Κόσμος
Έκκληση Ραχόι στους Καταλανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα συσπείρωσης - ακολουθώντας την πρακτική του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και άλλων πολιτικών ηγετών της Βρετανίας με αφορμή το πρόσφατο δημοψήφισμα στη Σκοτία - έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι στους Καταλανούς.

Μια ημέρα αφότου ο περιφερειακός κυβερνήτης της Καταλονίας Αρτούρ Μας όρισε επιτροπή που θα επιβλέψει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας το Νοέμβριο, παρά τις αντιρρήσεις της Μαδρίτης, ο Ισπανός πρωθυπουργός έκανε έκκληση να ακολουθηθούν «ο νόμος και ο διάλογος», καθώς «αυτοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης» στην Καταλονία... «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», είπε ο Ραχόι και πρόσθεσε ότι «θέλω να μείνουμε μαζί».

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην Καταλονία η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αμφισβητήσει ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου ως «παραβίαση της νομοθεσίας» τη δημιουργία της εκλογικής επιτροπής για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος.

Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «η κυβέρνηση θα ενσωματώσει στην προσφυγή της (ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου) την παραβίαση αυτή», ενώ υπογράμμισε πως ουδείς στην Ισπανία εκτός των δικαστηρίων μπορεί να αποφασίζει από μόνος του «τι είναι νόμιμο και τι όχι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News