default-image

Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές

Κόσμος
Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με βίντεο το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, φαίνεται ότι προχώρησαν στον αποκεφαλισμό του τέταρτου ομήρου, ενός Βρετανού υπηκόου, του 47χρονου Άλαν Χένινγκ, ο οποίος επέβαινε σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε ένα νοσοκομείο στη βορειοδυτική Συρία πέρυσι το Δεκέμβριο, όταν ένοπλοι την σταμάτησαν και τον απήγαγαν.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 11 δευτερολέπτων, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, έχει τίτλο "Ακόμη ένα μήνυμα στην Αμερική και τους συμμάχους της". Σε αυτό εμφανίζεται ο Χένινγκ να λέει: «Εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του Βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής».

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη, τον Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί πως αυτός θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

Ο Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ ήταν οδηγός ταξί και είχε δηλώσει εθελοντής για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τον Σεπτέμβριο η σύζυγος του Χένινγκ σε μήνυμά της προς τους τζιχαντιστές ζητούσε την απελευθέρωση του συζύγού της. Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους τζιχαντιστές. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη στη Συρία το Μάρτιο του 2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News