default-image

Αρνούνται το διάλογο με την κυβέρνηση οι φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ

Κόσμος
Αρνούνται το διάλογο με την κυβέρνηση οι φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνήθηκαν το διάλογο με την κυβέρνηση οι επικεφαλής των φοιτητών που ηγούνται των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν εδώ και μία εβδομάδα, μεταξύ των διαδηλωτών και υποστηρικτών της Κίνας. Εκατοντάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και καταστηματάρχες επιτέθηκαν εναντίον πολλών σημείων που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές, η πλειονότητα των οποίων είναι φοιτητές.

Στη συνοικία Μονγκ Κοκ, όμως, που θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Γη, αλλά και στην Κόζγουεϊ Μπέι, την πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου, περίπου 1.000 υποστηρικτές του Πεκίνου συγκρούστηκαν με περίπου 100 διαδηλωτές. Ορισμένοι άρχισαν να τους φτύνουν και να τους πετούν πλαστικά μπουκάλια. Η αστυνομία σχημάτισε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Συγκρούσεις ξεσπασαν μεταξύ φιλοδημοκρατικών και φιλοκαθεστωτικών διαδηλωτών στις συνοικίες Κόζγουεϊ Μπέι και Μονγκ Κοκ, δύο από τις πλέον εμπορικές του κέντρου του Χονγκ Κονγκ, όταν φιλοκαθεστωτικοί διαδηλωτές άρχισαν να «ξηλώνουν» οδοφράγματα τα οποία είχαν στήσει οι ακτιβιστές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας από το Σάββατο.

Οι επικεφαλής των διαδηλωτών κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι στρατολόγησαν μπράβους της κινεζικής μαφίας για να προκαλέσουν ταραχές και να βλάψουν το κίνημα, το οποίο έχει βγάλει στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Κυριακή.

Σήμερα το απόγευμα η Ομοσπονδία Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ (HKFS) ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την εκλογική μεταρρύθμιση στην πρώην βρετανική αποικία, εκτιμώντας ότι η αστυνομία άφησε την κινεζική μαφία να τους επιτεθεί. «Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την ακύρωση των συνομιλιών. Η κυβέρνηση και η αστυνομία έκλεισαν σήμερα τα μάτια όταν η κινεζική μαφία επιτέθηκε βίαια εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών», ανέφερε η ομοσπονδία.

Εξάλλου συγκλίνουσες μαρτυρίες κάνουν λόγο για σεξουαλικές επιθέσεις σε πολλά σημεία του Χονγκ Κονγκ, που υπό κανονικές συνθήκες θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς του κόσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News