default-image

Αναβλήθηκε η συνάντηση Ε.Ε.-Ουκρανίας-Ρωσίας για το φυσικό αέριο

Κόσμος
Αναβλήθηκε η συνάντηση Ε.Ε.-Ουκρανίας-Ρωσίας για το φυσικό αέριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε θα υπάρξει τριμερής συνάντηση ως το σαββατοκύριακο» μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, για να διευθετηθεί το θέμα της παροχής φυσικού αερίου από τη Μόσχα στο Κίεβο, όπως δήλωσε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διευκρινίσει ότι ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Πρόνταν αναμενόταν να φτάσει στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για να συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη.

Όπως διευκρίνισε η Επιτροπή ο Πρόνταν θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ για «να προετοιμάσει την επόμενη τριμερή συνάντηση με τη Ρωσία, ο χρόνος και ο τόπος της οποίας δεν έχουν ακόμη καθοριστεί».

Η άφιξη του Πρόνταν στις Βρυξέλλες για αυτή τη διάσκεψη με θέμα τις υποδομές φυσικού αερίου στην Ουκρανία θεωρούνταν μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση. Όμως η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη να συμφωνήσει στην πρόταση που συζητήθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης στις 26 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, όπως σημείωσε η ευρωπαϊκή πηγή.

«Δε θα έχει κανένα νόημα να έρθει ο Αλεξάντερ Νόβακ (ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας) στις Βρυξέλλες. Στόχος της επόμενης τριμερούς συνάντησης είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, όχι να διαπραγματευτούμε», εξήγησε.

Πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News