default-image

Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές στη δυτική Αφρική για τον Έμπολα

Κόσμος
Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές στη δυτική Αφρική για τον Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την αντιμετώπιση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο έστειλε στη δυτική Αφρική μια πρώτη ομάδα 165 Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών για να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή της, όπως μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Γκράνμα", όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι 62 γιατροί και οι 103 νοσηλευτές αναχώρησαν αργά την Τετάρτη για τη Σιέρα Λεόνε, μια από τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί από τον ιό, έπειτα από δύο εβδομάδες εκπαίδευσης από διεθνείς ειδικούς σε νοσοκομείο της Αβάνας που ειδικεύεται σε μολυσματικές τροπικές ασθένειες.

Άλλοι 296 Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές θα μεταβούν στη Λιβερία και τη Γουινέα όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του χειρότερου ξεσπάσματος της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Ιστορία, που από το ξέσπασμα της τον Μάρτιο έχει σκοτώσει τουλάχιστον 3.300 ανθρώπους. Η επιδημία ξεκίνησε σε απομακρυσμένο σημείο της Γουινέας και εξαπλώθηκε στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία.

Πάνω από 50.000 γιατροί και νοσηλευτές από την Κούβα εργάζονται σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 4.000 σε 32 χώρες της Αφρικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News