default-image

Aλγερία: Ταυτοποιήθηκαν οι εκτελεστές του Γάλλου ομήρου

Κόσμος
Aλγερία: Ταυτοποιήθηκαν οι εκτελεστές του Γάλλου ομήρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλγερινές Αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες της εκτέλεσης του Γάλλου ομήρου, Ερβέ Γκουρντέλ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αλγερινός υπουργός Δικαιοσύνης Τάγεμπ Λου. Ο 55χρονος είχε απαχθεί την 21η Σεπτεμβρίου από τζιχαντιστές, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου.

Οι δράστες, που ανήκουν στην οργάνωση "Στρατιώτες του Χαλιφάτου", ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν τον Γκουρντέλ ως αντίποινα για την εμπλοκή των Γάλλων σε Ιράκ, Αλγερία και Μάλι.

Ο υπουργός μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Αλγερίας είπε πως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας επέτρεψαν να αναγνωριστούν ορισμένα από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που διέπραξαν αυτό το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται πως ο 55χρονος Γκουρντέλ, πεπειραμένος ορειβάτης και οδηγός, είχε απαχθεί στις 21 Σεπτεμβρίου περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Αλγερίου από την οργάνωση Τζουντ αλ Χαλίφα («Στρατιώτες του Χαλιφάτου»), μέλη της οποίας τον αποκεφάλισαν σε αντίποινα, όπως ανακοίνωσαν, για τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει η Γαλλία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επικράτεια του Ιράκ.

Η έρευνα για την απαγωγή και τη δολοφονία του Ερβέ Γκουρντέλ ανατέθηκε την Κυριακή σε έναν δικαστή της Αλγερίας ο οποίος είναι ειδικευμένος σε υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, διευκρίνισε ο Λου.

Η εισαγγελία ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον των προσώπων που αναγνωρίστηκαν και θεωρούνται ύποπτα για την απαγωγή και το φόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News