default-image

Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν αιχμάλωτο στρατιώτη στο Λίβανο

Κόσμος
Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν αιχμάλωτο στρατιώτη στο Λίβανο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν έναν Λιβανέζο στρατιώτη τον οποίο είχαν αιχμαλωτίσει σε πόλη στη μεθόριο με τη Συρία, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με το λιβανικό στρατό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ο λόγος της απελευθέρωσης του στρατιώτη, το όνομα του οποίου είναι Καμάλ αλ-Χουτζάιρι, δεν έχει γίνει ακόμη σαφής.

Ο στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αγρόκτημα της οικογενείας του, κοντά στη μεθοριακή πόλη Άρσαλ, τον Αύγουστο.

Οι τζιχαντιστές πιστεύεται ότι κρατούν αιχμαλώτους περίπου 15 Λιβανέζους στρατιώτες και 15 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που συνελήφθησαν στη διάρκεια εισβολής ενόπλων, κάποιοι εκ των οποίων συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, στην Άρσαλ τον Αύγουστο.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποκεφαλίσει δύο στρατιώτες που κρατούσαν αιχμαλώτους, ενώ το Μέτωπο αλ-Νόσρα, που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, έχει σκοτώσει έναν στρατιώτη.

Οι τζιχαντιστές συχνά κατηγορούν το στρατό του Λιβάνου ότι συνεργάζεται με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει στρατιωτικά το Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, και επιδιώκουν την απελευθέρωση κρατούμενων ισλαμιστών από τις λιβανικές Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News