default-image

Σύγκρουση τρένων στη βόρεια Ινδία

Κόσμος
Σύγκρουση τρένων στη βόρεια Ινδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά χθες το βράδυ στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί, σύμφωνα με τις Αρχές της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Σιδηροδρόμων Σαντανάντα Γκάουντα, το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Γκορακπούρ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 270 χιλιομέτρων ανατολικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου Λάκναου και είχε ως απολογισμό 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας σιδηροδρόμων Ανίλ Σαξένα.

Όπως είπε ο ίδιος, η αμαξοστοιχία Krishak Express, η οποία κατευθυνόταν από το Βαρανάσι στο Γκορακπούρ, παραβίασε τη σήμανση και εμβόλισε από πίσω μία άλλη αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα τρία από τα βαγόνια της να εκτροχιαστούν.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας σιδηροδρόμων ανακοίνωσαν ότι κατά τα φαινόμενα το δυστύχημα οφείλεται σε αμέλεια του οδηγού της Krishak Express και ότι διατάχθηκε έρευνα.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Σιδηροδρόμων Σαντανάντα Γκάουντα, ο οδηγός της τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες κι έχουν ιστορικό ατυχημάτων.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια σε σιδηροδρομικά ατυχήματα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News