Κόσμος

Μπ. Ομπάμα: "Πολύτιμος φίλος και εταίρος η Κυπριακή Δημοκρατία"

«Πολύτιμο φίλο και εταίρο», χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Κυπριακή Δημοκρατία σε συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη στο πλαίσιο της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την αυριανή Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει ότι «η συνεχής συνεργασία των δύο χωρών είναι μεγάλης σημασίας στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας».

Επίσης, ο κ. Ομπάμα ευχαριστεί για τη φιλοξενία, την οποία ο Κύπριος πρόεδρος παρείχε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά την ιστορική, όπως την χαρακτηρίζει, επίσκεψή του στο νησί, τον Μάιο.

Η επίσκεψη, επισημαίνει ο Αμερικανός πρόεδρος, «δεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ενθάρρυνσης των ενισχυμένων οικονομικών δεσμών».

Ο πρόεδρος Ομπάμα επαναλαμβάνει την "ισχυρή" του στήριξη στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Η λύση της μακρόχρονης διαίρεσης της νήσου θα είναι καταλύτης για μεγαλύτερη ευημερία και για ένα λαμπρό μέλλον για όλους τους Κυπρίους», καταλήγει ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια