default-image

Βίντεο-ντοκουμέντο: Γυναίκα κατέγραψε κρυφά τη ζωή των τζιχαντιστών

Κόσμος
Βίντεο-ντοκουμέντο: Γυναίκα κατέγραψε κρυφά τη ζωή των τζιχαντιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρίσκαρε την ίδια της τη ζωή για να καταγράψει ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Κάτω από το νικάμπ της έβαλε κάμερα και βιντεοσκόπησε την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν τρομοκρατήσει έναν ολόκληρο πλανήτη: των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η θαρραλέα αυτή γυναίκα, βιντεοσκόπησε κρυφά τη σκοτεινή ζωή ανθρώπων του Ισλαμικού Κράτος στη Ράκα, μια πόλη όπου η μουσική, η διασκέδαση, η ελευθερία κινήσεων είναι έννοιες απαγορευμένες, όλοι είναι υποχρεωμένοι να προσεύχονται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ενώ οι γυναίκες σίγουρα είναι κατώτερο είδος.

Στο υλικό που προβλήθηκε σε γαλλικό κανάλι διακρίνονται άντρες με καλάσνικοφ να περιπολούν στους δρόμους της πόλης, ενώ μία γυναίκα φαίνεται να μεταφέρει παιδιά σε μία παιδική χαρά με ένα... ρουκετοβόλο στον ώμο της.

Κάποια στιγμή τα πράγματα πάνε να γίνουν επικίνδυνα... Η γυναίκα με την κάμερα γίνεται αντιληπτή από έναν άνδρα σε αυτοκίνητο. Την καλεί κοντά του και της ζητάει να συμπεριφέρεται πιο καλά όταν είναι σε δημόσιο χώρο. Για ποιο λόγο της λέει κάτι τέτοιο; Γιατί αυτά που φοράει δεν καλύπτουν όλο το πρόσωπό της!

Η γυναίκα απολογείται και ο άντρας συνεχίζει: «Πρέπει να προσέχεις να σκεπάζεις το πρόσωπό σου. Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες».

Λίγο αργότερα η "εικονολήπτρια" εισέρχεται σε ένα ίντερνετ καφέ και εκεί διακρίνονται Γαλλίδες οι οποίες επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Εκτιμάται ότι είναι γυναίκες που εθελοντικά εγκατέλειψαν την πατρίδα τους προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Μία εξ αυτών ακούγεται να λέει στη μητέρα της: «Μαμά δεν επιστρέφω σπίτι. Στο λέω ξεκάθαρα. Βάλ' το στο κεφάλι σου ότι έφυγα. Δε θέλω να γυρίσω γιατί εδώ είμαι καλά, μαμά. Δεν κερδίζεις τίποτε με το να κλαις και να φοβάσαι».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News